Miten aloitan hyppäämisen

 

Mäkihyppäämisen voi aloittaa tulemalla Paimion Varasvuorelle mäkijaoston harjoituspäivinä. Seuralla on hyppymonoja ja -suksia sekä kypäriä, joita lainataan vasta-alkajille.

Hyppäämisen voi aloittaa myös kesäaikana muovitetusta K-2 ja k-8 metrin mäestä. Yleensä aloitetaan alamäenlaskulla ja tutustumisella varusteisiin. Pienimmästä mäestä hypätään yleensä 2 - 6 m mittaisia hyppyjä. Taitojen karttuessa on sitten mahdollisuus siirtyä isompiin mäkiin, ensin K-15:een  ja sitten K- 29 mäkeen, josta voidaan hypätä 10-30 metrin hyppyjä.

 

Varasvuoren mäkien sijainti: Loppistentie

Loppistentie kartalla, hyppyrit sijaitsevat nuolen jälkeen tulevan mutkan kohdalla

Mäkihyppykoulu

Paimion Varasvuorella alkaa mäkihyppykoulu 5-12-vuotiaille tytöille ja pojille. Harjoitukset ovat lauantaisin kello 12:00-13:15 ja torstaisin kello 18:00-19:15. Harjoituksia pyritään pitämään kymmenen kertaa lumella maaliskuuhun mennessä ja neljä kertaa muovilla huhtikuun aikana. Harjoituskerrat tarkentuvat koulun edetessä. Ensimmäisillä kerroilla harjoitellaan suksilla laskemista pienin vauhdein, jonka jälkeen siirrytään k2 ja k8 mäkiin, joten ei haittaa vaikka ei ole aikaisempaa kokemusta suksilajeista. Varusteita saa lainaksi, mutta mukaan voi ottaa oman kypärän ja murtomahiihtosukset. Mäkikoulun hinta on 25€. Mukaan mahtuu 20 nopeinta.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja
Valtteri Schleutker 0408653561 tai valtteri.sch@gmail.com