Marianne Paakkinen kiekonheiton talvimestaruuskilpailun voittaja N17-sarjassa (+ kuvia)

8.3.2008

Kiekonheiton talvimestaruuskisojen N17-sarjan mitalistit: Sanni Halkivaha Säkylän Urheilijat (vas.), Marianne Paakkinen ja Cindy Manelius Ingå IF.
Marianne Paakkinen, kiekonheiton talvimestari. Kuvat copyright © 2008 Hanna-Mari Helkkala.

Marianne Paakkinen voitti N17-sarjan talvimestaruuden ensimmäisen kierroksen heitollaan 34,35 m ( video ) Helsingissä Myllypuron kuplahallissa käydyissä kisoissa. Kiekonheiton talvimestaruuskisat ovat epäviralliset SM-kisat.

Kuopion SM-kisoissa viime kesänä Paakkisen neljänneksi pudottanut Säkylän Urheilijoiden Sanni Halkivaha jäi nyt niukasti hopealle (34,23) ja pronssia heitti Cindy Manelius Ingå IF (33,50). 17-vuotiaat heittävät naisten kilon kiekkoa.

Sarjan tulostaso oli tänä vuonna melko vaatimaton, sillä Paakkinen oli vuoden 2007 talvimestaruuskisoissa tuloksellaan 36,18 kahdeksas samassa sarjassa. Hänen tasainen heittosarjansa 34,35-33,69-32,75-32,77-34,30-32,32 oli kuitenkin nyt ainut ehyt N17-sarjassa. Paakkisen kaikki heitot ylittivät juniorinaisten A-tulosrajan ja pari myös naisten B-rajan 34 m.

Mestari osaa kuitenkin iloita kultamitalistaan, sillä näiden kahden talvimestaruuskisan väliin on riittänyt vastoinkäymisiä, mm. molempien polvien tähystysleikkaukset. Syksyn lähes kolmen kuukauden harjoitustauon jälkeen hän on nyt päässyt harjoittelemaan täyspainoisesti tammikuun alusta lähtien. Paakkista on vuodesta 2005 lähtien valmentanut Pekka Maisila Turusta.

17-vuotiaalla Paakkisella on ennestään kiekonheiton SM-hopeaa ja -pronssia sekä kaksi SM-joukkuekultaa kiekossa ja SM-joukkuehopea moukarissa Annamari Penttilän kanssa.