Paimion Kesäkarnevaalit aloitettiin yhdistetyllä

8.9.2007

Julia Kykkänen, LHS, lähti mäkiosuuden jälkeen ensimmäisenä P14-sarjan 2000 metrille (toinen), takanaan oleva Saska Koivunen HJ voitti sarjan ja Jussi Paarma LHS (6) oli kolmas.
P10-sarja, voittaja PU:n Markus Mäkitalo
P12-sarja
P12-sarja
P16-sarja
P16-sarja

Päiv. 10.9.07 P10-sarjan osalta.

Paimion Kesäkarnevaalien ensimmäisenä päivänä kilpailtiin yhdistetyssä. Mäkiosuuden jälkeen yhdistetyn lopulliset sijoitukset selvisivät ns. Gundersen lähdöllä juostun matkan jälkeen.

Järjestävän seuran kilpailijoista kaksoisvoiton ottivat P8-sarjassa Olli Mustalahti ja Vilho Kilpeläinen. Myös P10-sarjassa saatiin voitto kotiin, kun Harjavallan Jymyn Daniel Okas ei pystynyt pitämään takanaan 2,4 s myöhemmin juoksuosuudella matkaan lähtenyttä Markus Mäkitaloa. Mäkitalo voitti sarjansa 1000 metrin juoksun jälkeen 23 sekunnin erolla. Kolmas oli Niko Löytäinen Tampereen Pyrinnöstä.

PU:n väreissä edustivat myös P10 Juho Vainio ja Niko Kytösaho sekä ulkop. kilpaillut Janne Mustalahti, P12-sarjassa Arttu Hentula, Samuli Haakanen, Eetu Kytösaho ja Ville Mustalahti sekä P14-sarjassa Petteri Munkki.

P12-sarjan kolme parasta olivat Marcus Torni Kiteen Urheilijat, Anselmi Ilola Pöytyän Urheilijat ja Jere Löytäinen Tampereen Pyrintö.

P16-sarjan mitalikoroketta hallitsivat Lahden Hiihtoseuran Mikke Leinonen, Iisakki Nivala ja Siim-Tanel Sammelselg.

Ilmojen haltija oli tänä vuonna paremmalla ’tuulella’, sillä yhdistetyn kisa kyettiin viemään läpi alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti, toisin kuin v. 2006, jolloin voimakas tuuli sekoitti pahasti mäkiosuutta. Yhdistettyyn osallistui nyt tasan 50 kilpailijaa, joista kolme oli Lahden Hiihtoseuraa edustavaa tyttöä.

Karnevaalit jatkuvat huomenna sunnuntaina alkaen klo 10 erikoismäen kilpailulla.   / hmhp