Nurmiolle suomenmestaruus ja SM-hopea, Haapaselle SM-pronssi Tampereelta

25.2.2007

Suomenmestari Oula Nurmio jäi vain 0,05 sekuntia 17-vuotiaiden 300 metrin Suomen ennätyksestä

Paimion Urheilijoiden Oula Nurmio juoksi tänään lähes ennätysajalla 17-vuotiaiden 300 metrin suomenmestariksi Tampereen Pirkkahallissa käydyissä nuorten SM-kisoissa. Voittoaika 35,07 on kaikkien aikojen toiseksi paras tulos tässä ikäluokassa. Sauli Pahlmanin vuonna 1998 juoksema Suomen ennätyskään ei jäänyt kuin 0,05 sekunnin päähän.

Kaikkiaan neljä poikaa juoksi alle 36 sekunnin. Toinen oli lauantaina jo 300 metrin aitajuoksun voittanut Helsingin Kisa-Veikkojen Toni Sofronjuk (aika 35,87), kolmas Turun Urheiluliiton Ville Wendelin (35,90) ja neljäs lauantaina jo 800 metriä voittanut Kurikan Ryhdin Markus Jokinen.

Mitalitilinsä Nurmio avasi jo eilen SM-hopealla 60 metrin sileällä (7,15). Juoksun voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Carlo Rogers ajalla 7,11 ja pronssia sai Turun Urheiluliiton Lauri Kirkkola (7,18). Nurmion kauden paras aika on 7,14 ja oma ennätys 7,10.

60 metrin alkuerissä oli mukana myös 16-vuotias Markus Lassila, mutta hän karsiutui alkuerissä ajallaan 7,61. Välieriin pääsi ajalla 7,56. Lassilan tällä kaudella juoksema oma ennätys on 7,51.

Tiina Haapasen 14-vuotiaasta saakka katkeamaton mitalitili ei katkennut tälläkään kertaa, vaan hän hyppäsi N22-sarjan korkeudessa pronssia tuloksella 169.

M22-sarjan seiväshypyssä Tuomas Sipilä sijoittui viidenneksi tuloksella 463. M17-sarjassa Matti Mäkitalo hyppäsi korkeutta 175 (11.)  ja kolmiloikkaa 12,48 (yhdeksäs).    / hmhp